Hvid pil

Køkkenventilation

Det synes vores kunder
5/5
Google logo
5/5 stjerner
på Google
Anmeld håndværker smily
4,8 på Anmeld Håndværker

Ventilation i restaurationskøkkener

I restaurantionskøkkener er udsugning og køkkenventilation med til, at sikre optimale arbejdsforhold og bedre indeklima. Dampe, stegeos og den varme der udvikles i forbindelse med fremstilling af varm mad, kan i visse tilfælde være sundhedsskadelige. For at imødekomme sundhedsskadelige påvirkninger og leve op til lovkrav om udsugning, er det nødvendigt at få professionelt monteret køkkenventilation.

Det er klart en fordel med effektiv ventilation i køkkenet. Placeringen af køkkenventilationen er afgørende for, hvor effektivt varmeoverskud og skadelig luft og luftforureninger bliver fjernet. Køkkenventilation kan være i form af udsugning eller ventilation via en emhætte, som suger den forurenede luft væk fra komfurer, ovne, stegeplader, gryder, friturekar, afsætningsborde m.m.
Indeklimaet i et køkken bliver nemt dårligt, da der ofte forekommer meget forurenet luft på én gang. Derfor er køkkenventilation i din restaurant eller café en god idé. Montering af ventilationsanlæg i køkkenet sørger for et sundere indeklima, samt gør det mere behageligt at opholde sig i det pågældende rum.

Montering af køkkenventilation

Ved montering af køkkenventilation og udsugning kan dette blive monteret i loftet. Montering af ventilator i loftet gør, at ventilationen sidder mindre i vejen. Samtidig lægger man ikke lige så meget mærke til køkkenventilationen, hvis den ikke sidder i øjenhøjde. Som ved udsugning på badeværelse, forekommer der også meget fugt etc. i et køkken. Derfor er udluftning i et køkken essentielt for at rummets levetid forlænges, samt at der skabes et sundt indeklima. Vi har stor erfaring inden for montering af køkkenventilation i både private hjem og i restaurationsbranchen. 

Vi udbyder mange forskellige størrelser og modeller af emhætter, og vi kan skræddersy den bedste løsning efter jeres behov. Få eksempelvis en emhætte med UV-lys som neutraliserer fedtpartikler, fedtdampe, og organiske forbindelser. Spar rengøringstid og opnå store besparelser på rengøringsomkostninger med optimal udsugning. Et optimalt ventilationssystem forlænger levetid på motor og rørsystemer, når olie og fedtpartikler ikke sætter sig fast alle steder.

Læs mere om vores ventilationsløsninger til professionelle køkkener her.

Motorer og Tilluft

Der findes mange forskellige slags udsugningsventilatorer, her er det meget vigtigt at man får den rigtige fra start. Ventilatoren skal være bygget til den varme og os, der opstår fra madlavningen, samt materialet skal kunne tåle fedt og støv som opstår i køkkenerne. Hos Vilea har vi både små og store motorer.

En anden vigtigt ting er Tilluft som er essentielt for at jeres køkkenudsugning kan fungere optimalt.

To fordeler bokse skal være tilsluttet ventilationen, en tilluft (indblæsning) og en til fraluft (udsugning).

Det har vi også løsningen på, med et helt specielt ventilationsanlæg som varmegenvinder eller et anlæg fra Climecon Emhætter som kan sørge for tilluft samtidig med, at den også suger ud og fungerer som rigtigt køkkenudsugning.

Udsugning og emhætter til industri

Udsugning i køkkener er et lovkrav og det er vigtigt at få installeret et korrekt system, da man ellers risikerer at ødelægge motor, emhætte og på sigt fylde rør op med olie.

Vi eksperter i installation af udsugning og ventilation i industrielle køkkener, og vi har stor erfaring i korrekt udmåling af luftmængder ifm. kW forbruget af jeres maskiner.

Vi har et stort udvalg af forskellige emhætter i alle størrelser og typer, herunder den nye populære emhætte Clean master fra Climecon som har UV-lys som via den NOx frie genererede ozon, minimere olieudslippet i systemet, og dermed forlængere levetiden på systemet og sørger for at holde energiforbruget nede på motoren.

En ny installation af emhætte eller udsugning kan være tjent hjem på få år, da ældre motorer ofte er så slidte og fyldte med olie, at de bruger 10-15 gange mere energi end en ny ville gøre.

Kontakt Vilea i dag og hør mere

Imødekom de høje krave som stilles til udsugning i restauranter og ventilation i caféer. Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud på køkkenventilation og udsugning. Vi har stor erfaring inden for køkkenventilation, og står derfor til rådighed ved uafklarede spørgsmål til vores arbejdsmetoder eller andet.
Du kan kontakte os på telefon: 70 60 30 04 eller på mail: kontakt@vilea.dk. Vi glæder os til at høre fra dig, og hjælpe dig et skridt tættere på et sundt indeklima med køkkenventilation.

Nogle spørgsmål?