Hvid pil

Mekanisk ventilation

Ventilationen til fordel for dig og din bolig

Det synes vores kunder
5/5
Google logo
5/5 stjerner
på Google
Anmeld håndværker smily
4,8 på Anmeld Håndværker

Hvad er mekanisk ventilation?

Mekanisk ventilation fungerer som ventilering af et rum eller en bolig ved hjælp af en eldrevet ventilator. Anlægget suger den forurenede luft ud og blæser frisk luft ind. Denne form for anlæg, er effektiv i langt højere grad end almindelig udluftning.
Du kender mekanismen fra for eksempel en emhætte, som suger den forurenede luft væk – emhætten blæser dog ikke ren luft ud igen. Med denne ventilation vil du være i stand til at have et godt indeklima i din ejendom uden fugt, lugte m.m. ophober sig i boligen.

Mekanisk ventilation med varmegenvinding

Mekanisk ventilation er miljøvenligt, da mange moderne anlæg genanvender varmen fra den forurenede luft til, at opvarme den friske luft. Disse anlæg kaldes varmegenvindingsanlæg. Fordelen ved mekanisk ventilation med varmegenvinding er, at temperaturen er mere konstant i rummet end den ville være, hvis du lufter ud, ved at åbne vinduer og døre. Med denne form for anlæg, kan du få frisk luft i dit hjem, uden at skulle fryse eller huske at lukke vinduet eller døren igen. Altså er naturlig ventilation ikke længere nødvendig, hvis du har Denne form for ventilation.

Denne type anlæg har mekanisk udsugning, som er med til at forhindre, at der kommer træk i boligen. I ældre etagebyggerier kan træk komme fra utætheder i byggeriet, f.eks. i konstruktionen. Ved mekanisk ventilation reguleres udskiftningen af luft, så boligen opleves åndbar, mens trykforskellene mellem inde og ude minimeres. Denne type ventilation kan også være en stor fordel til de boligforeninger, som har kælder. Her ophober sig nemt meget fugt, specielt hvis kælderen bliver brugt til tørrerum, vaskerum eller lignende. Generelt er kælderen et mere fugtigt miljø, hvorfor det her er endnu vigtigere, at sørge for ventilering. Få det installeret i kælderen, for at passe på ejendommen og forlænge levetiden, samt sikre et bedre indeklima.

Kontakt Vilea i dag og hør mere

Vilea har god erfaring med mekanisk ventilation. Vi har erfaring med, at installere denne type anlæg i boligforeninger og tilbyder, at gøre det samme for dig. Hvad end du har uafklarede spørgsmål til hvad vi kan gøre for netop dig, eller spørgsmål til vores arbejdsmetoder, så tøv ikke med at ringe! Kontakt os i dag på telefon: 70 60 30 04  eller på mail: kontakt@vilea.dk, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Nogle spørgsmål?